lammeburger og pistasjepesto

 

lammeburger og pistasjpestooppskrift knabbet fra saralossius.no

 

Lammeburger med pistasjpesto

4 personer

Burger:

  • 675 g lammekjøttdeig
  • 1 ts spisskumin
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts allehånde
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts sort pepper
  • 0.6 dl finhakkede mynteblader
  • 0.6 dl hakket persille

Pesto:

  • 1 fedd hvitløk
  • 2.5 dl usaltede pistasjnøtter, uten skall
  • 1.25 dl olivenolje (bruk en som ikke smaker alt for mye)
  • 1 ts sitronjus (evt mer etter smak)
  • 0.6 dl løst pakkede mynteblader
  • litt havsalt (vi bruker Maldon)

Bland kjøttdeigen med krydder og urter.  Blandingen kan gjerne stå i romtemperatur noen timer for å få blandet smaken skikkelig.

 

Form burgere og stek dem i panne (eller grill dem) i ca fire minutter på hver side. Du trenger ikke mye smør (om noe), for lammekjøttdeig er ganske så fett.

 

Pestoen lager du ved å kjøre alt i en god blender. Den lot vi også stå i kjøleskapet noen timer for å få smakene til å godgjøre seg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s